Aviația militară în pandemie. Dezinfectarea aparatelor și curățarea cabinei după fiecare zbor, operațiuni standard. Cum se pregătesc piloții Forțelor Aeriene Americane la singura unitate de avioane F-15 pe care o au în Europa

COVID-19 a pus la grea încercare și sistemele de securitate din întreaga lume. Cea mai mare provocare pentru comandanți este să-și păstreze oamenii sănătoși, pentru ca unitățile din care fac parte să fie oricând gata de acțiune. Este și cazul singurei unități americane de avioane F-15 staționate în Marea Britanie. Piloții de acolo reprezintă o puternică armă a Forțelor Aeriene Americane în Europa și a NATO.

22 Noiembrie 2020, 23:11 (actualizat 22 Noiembrie 2020, 23:18) Știrile TVR |

În baza Lakenheath, situată la puțin peste 100 de km de Londra, Forțele Aeriene Americane au singura unitate de avioane F-15 din Europa.

Comandanții admit că nu e ușor să ai piloții gata de luptă în plină pandemie.

Cpt. Michael "Duke" Pharr, USAF: "Noi avem o misiune unică. Nu numai că ne antrenăm pentru război, dar şi executăm misiuni reale de acest tip şi este foarte important pentru toţi cei de aici să fie pregătiţi. Am implementat cerinţele Centrului pentru Combarea Bolilor. Încercăm să păstrăm distanţa, purtăm masca, mai ales în interior. COVID nu ne poate opri. Trebuie să fim gata de acţiune oricând."

În pandemie, dezinfectarea avioanelor a devenit o operațiune standard.

Militarii curăță cabinele după fiecare zbor.

În baza de la Lakenheath sunt 4.500 de militari și în jur de 1.000 de civili americani și britanici. Piloții acestei unități au participat de-a lungul timpului la mai toate operațiunile militare de calibru: Libia 1986, au fost parte a operațiunilor NATO din Bosnia în 1995 și Iugoslavia în 1999, dar au avut misiuni de luptă şi în Irak și Afganistan.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI