Avertizările meteo de ploi abundente au fost prelungite până în weekend. De marți, temperaturile încep să crească

Avertizările meteo de ploi abundente au fost prelungite până sâmbătă dimineață. Intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă. Iar după- amiază va fi și un cod portocaliu de ploi abundente. De marți, ploile se opresc și temperaturile încep să crească.

29 Iunie 2018, 11:30 (actualizat 29 Iunie 2018, 12:59) |
Invitat in studio
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Cod Galben în interval 30 iunie, ora 06 – 01 iulie, ora 06.

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 

(w460) Cod portoc

Cod Portocaliu în interval 30 iunie, ora 06 – 30 iunie, ora 23.

Fenomene vizate: ploi abundente.

Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Cod Galben, în interval 29  iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 06.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat  40…50 l/mp.

 

(w460) Cod portoc

Cod Portocaliu, în interval 29  iunie, ora 15 – 30, iunie ora 06.

Fenomene vizate: ploi abundente;

În jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

Până la începutul săptămânii viitoare ploile vor continua.

Vor fi ploi torențiale în apraope toată țara, dar mai ales în zonele învecinate Carpaților Meridionali și Orientali, unde se vor cumula cantități îbsemnate de apă.

Vor fi ploi și în xonele care nu se află sub avertizări meteorologice.

Cel mai probabil vor mai fi emise coduri pentru la noapte și sâmbătă pentru Moldova, Transilvania, zona Carpaților Orientali.

De duminică vremea se mai îndreaptă, ploile se mai răresc, dar se răcelte.

De marți temperaturile încep să se apropie de 30 de grade.

Vor fi 3 grade dimineața în depresiuni.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI