Avertizări hidrologice și meteorologice COD ROȘU în România. Țara noastră va fi străbătută de un ciclon care s-a format pe Marea Neagră

18 iunie 2021, 19:24

ACTUALIZARE Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri seara o nouă avertizare Cod roşu de ploi torenţiale în mai multe localităţi din judeţele Bacău şi Vrancea, valabilă până la ora 0:00.

Potrivit meteorologilor, în localităţile Dărmăneşti, Oituz, Asău, Agăş, Mănăstirea Caşin, Ghimeş-Făget, Slănic-Moldova, Zemeş, Palanca, Brusturoasa din judeţul Bacău şi în Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistoreşti, Paltin, Pauleşti, Negrileşti, Bârseşti din Vrancea se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula în general 30 – 45 litri/mp, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În zona avertizată s-au acumulat în medie 70 – 80 litri/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ COD ROȘU vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol, ce se vor produce în intervalul 18.06.2021 ora 18:50 – 19.06.2021 ora 09:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Putna – bazin amonte S.H. Tulnici, județul Vrancea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri seara o avertizare Cod roşu de vijelie puternică în mai multe localităţi din judeţul Cluj, valabilă până la ora 19:45.

AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ COD ROȘU a fost  una de vijelie puternică, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale ce vor depăși 40….50 l/mp.

Avertizareaa fost valabilă în intervalul orar 19:05 – 19:45 și  a vizat localitățile Cojocna, Feleacu, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni, Aiton, din județul Cluj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite