Avertizare meteo de vreme rea. Cod galben de ninsori viscolite în zone de munte. În restul țării urmează câteva zile cu temperaturi mai ridicate, iar în weekend vremea se răcește

Vreme rea în țară
Vreme rea în țară
14 decembrie 2022, 12:36

Codul galben este valabil în intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 8.00 când se aşteaptă ninsori viscolite. Este vorba despre județele  Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea.

În această noapte, în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

(w500) Vreme rea

Temperaturile în țara noastră vor crește în noaptea de miercuri spre joi și se vor situa între -3 și 5 grade, iar pe parcursul zilei de joi temperaturile vor fi între 3 și 11 grade.

Sâmbătă și duminică vremea se va răci.

Următoarele două săptămâni se vor caracteriza prin oscilaţii termice importante, perioadele reci alternând cu cele mai calde, iar probabilitatea de precipitaţii este mai ridicată în prima săptămână, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 12-25 decembrie.

La munte, intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de alternanţa perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obişnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile şi în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de minus 8- minus 2 grade şi ale minimelor de minus 15- minus 9 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 şi 17 decembrie, cu 1-8 grade ziua şi minus 4 -4 grade noaptea, în medie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă