Avertizare de vreme rea valabilă în toată țara, până în data de 6 iunie. Sunt în vigoare un cod galben și unul portocaliu de instabilitate atmosferică și ploi abundente

Harta avertizări meteo
Harta avertizări meteo
3 iunie 2019, 10:16

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile, iar cantitățile de apă, însemnate. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Este în vigoare o atenționare meteorologică COD GALBEN până mâine, la ora ora 10.

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Este în vigoare și un COD PORTOCALIU de vreme rea. Avertizarea este valabilă în intervalul 03 iunie, ora 12 – 04 iunie, ora 06.

În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă