Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Avertismentul OMS nu sperie. Berlinezii nu renunţă la tradiţionalul cârnăcior, nici londonezii la micul dejun englezesc

Plasarea cărnii procesate pe lista produselor cancerigene a transmis o undă de şoc în toată lumea. Unii se tem şi spun că vor încerca să reducă pe cât posibil consumul acestor produse, alţii nu cred că e ceva grav.

27 Octombrie 2015, 13:48 (actualizat 27 Octombrie 2015, 21:03) |

Pe străzile Berlinului, localnici şi turişti deopotrivă continuă să stea la coadă pentru tradiţionalul "wurst". Cârnăciorul este, poate, cel mai popular produs, după bere, iar anunţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu pare să îi afecteze popularitatea.

"Oricum nu suntem mari consumatori de carne şi avem întotdeauna grijă de unde o cumpărăm. Dar când asemenea lucruri sunt făcute publice, oamenii se gândesc de două ori şi  cred că în timp ne vor schimba comportamentul";  "Mâncarea e mâncare şi ca multe lucruri plăcute pe lumea asta, la un moment dat afli că este cancerigenă. Asta e, bucuraţi-vă de viaţă. Nu trebuie să ne îngrijorăm de toate lucrurile" - sunt opinii exprimate pe străzile Berlinului.

De la cârnaţii tradiţionali din micul dejun englezesc până la kebabul foarte popular pe străzile Londrei, carnea este un element important din dieta insularilor. Iar avertismentul experţilor nu îi impresionează. Dimpotrivă.

"Este absolut ridicol să compari carnea roşie cu ţigările, absolut ridicol"  sau "Este important să ştii ce mănânci,  dar cred că au mers un pic prea departe. În fiecare săptămână auzim altceva, ba că roşiile sunt cancerigene, sau mai ştiu eu ce, mereu e o nouă modă, o nouă alertă" - sunt doar câteva dintre opiniile culese pe străzile Londrei.

VIDEO
DEZBATERE ORA DE ȘTIRI / Mezeluri periculoase
Chiar dacă nu iau în serios avertismentul OMS, cei mai mulţi spun că este bine să existe, pentru ca oamenii să poată lua decizii informate despre stilul lor de viaţă.

Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a  inclus carnea procesată pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen. Iar carnea roşie, în următoarea grupă de risc.

Subiectul a fost comentat luni seara de invitaţii Orei de Ştiri: medicul endocrinolog şi specialist în nutriţie Virgil Stroescu, profesorul universitar doctor Constantin Ionescu -Târgovişte, specialist în Nutriţie şi Boli Metabolice, Sorin Minea, preşedintele Federaţiei patronale Romalimenta, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori de pe piaţa românească a mezelurilor şi Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 21°C 24°C
CLUJ 24°C 26°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 22°C 25°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 24 Aprilie 2019, 21:31
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 24-04-2019
Deschidere: 8358.28
Maxim: 8382.84
Mimim: 8352.86
Variatie: 0.14%
TLV
2.15
0.46%
BRD
13.66
0.15%
TGN
351.00
0.57%
SNP
0.38
0.13%
FP
0.96
0.42%
EL
10.70
3.37%
SNG
33.85
0.44%
SNN
10.38
1.37%
TEL
20.80
0%
BVB
22.20
0.89%
ARHIVĂ ȘTIRI