AVERTISMENT SRI | Hackerii își întețesc atacurile. Utilizatorii de computere și telefoane mobile sunt sfătuiți să nu acceseze linkuri sau fișiere primite din surse necunoscute

1 mai 2022, 16:56

Experții SRI atrag atenția că hackerii intenționează să utilizeze adrese de mail ale unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime. Cu ajutorul unor linkuri sau fișiere aceștia infectează sistemele informatice și codifică datele, astfel încât să nu mai poată fi folosite. Iar apoi cer plata unor răscumpărări pentru a le debloca sau pentru a nu face publice informații personale. Deși nu se manifestă încă pe scară largă, atacurile au fost deja declanșate de Killnet, dar încă e vorba de o așa-numită testare a vigilenței.

Un singur click pe un link periculos poate expune întreaga rețea de computere dintr-o instituție sau companie, atrag atenția specialiștii IT. Pentru aceștia, atacurile cibernetice nu sunt o noutate. Dar acum, numărul acestora a crescut semnificativ. Chiar și cu sută la sută pe anumite pagini web, în comparație cu perioadele anterioare, după cum avertizează și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Utilizatorii de computere și telefoane mobile sunt sfătuiți să nu acceseze linkuri sau fișiere primite din surse necunoscute. Experții în securitate informatică recomandă și realizarea unor copii de siguranță pentru site-uri și baze de date.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite