Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. MAE: Mesaj profund discriminatoriu

Un avertisment pentru hoţi, scris în limba română, a fost pus pe rafturile unui lanţ de magazine alimentare din Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că a luat legătura cu ministrul de externe britanic şi cu reprezentanţii magazinului, deoarece mesajul este discriminatoriu.

23 Noiembrie 2020, 16:44 (actualizat 23 Noiembrie 2020, 16:55) Știrile TVR |
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia

MAE a transmis, luni, că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri atât pe lângă conducerea companiei, cât și pe lângă autoritățile centrale și locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic (Foreign, Commonwealth and Development Office), după apariţia mesajului afișat în incinta unei filiale a unui lanț de magazine alimentare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mesajul este pentru hoţi, aceştia fiind avertizaţi că vor fi prinşi şi urmăriţi penal, deoarece ofiţerii de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă. Mesajul a fost pus pe rafturi, scris în limba română.

MAE a transmis omologilor britanici că îşi exprimă surprinderea și dezacordul față de apariția mesajului, care „are un puternic caracter discriminatoriu”.

„MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice. Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei și poliției locale, reprezentanții ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora”, spun reprezentanţii MAE.

Potrivit MAE, Ambasada României la Londra urmărește acest subiect și va întreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetățenilor români din Marea Britanie garantarea drepturilor în calitate de cetățeni UE și aplicarea unui tratament non-discriminatoriu.

Sursa: Mediafax

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 33°C
IASI 27°C 29°C
CLUJ 24°C 28°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 27°C 29°C
BRASOV 25°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI