Avertisment OMS: Tinerii asimptomatici sau cu simptome uşoare răspândesc SARS-CoV-2

Filipine coronavirus
Filipine coronavirus
18 august 2020, 16:12

„Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate”, a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest în cadrul unei conferinţe de presă online.

„Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile”, a adăugat oficialul.

Regiunea Pacificul de Vest, care cuprinde 27 de ţări din Asia şi Pacific, a confirmat până în prezent peste 400.000 de infectări cu noul coronavirus şi aproape 9.300 de decese, conform OMS. Cazurile reprezintă 2,3% din infecţiile la nivel global.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că ţările din Asia-Pacific au intrat „într-o nouă fază a pandemiei” în care guvernele adoptă noi tactici şi strategii care reduc la minim perturbarea vieţii oamenilor şi a economiilor, în timp ce iau măsuri împotriva răspândirii COVID-19.

„Mulţi detectează acum focare mai repede şi le răspund mai rapid cu intervenţii mai direcţionate şi o abordare agilă, care readuce sănătatea societăţilor şi economiilor în acelaşi timp”, a adăugat Kasai.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite