Avertisment în sezonul reducerilor: Mulți comercianți practică un preț de dimineață, un preț de prânz, un preț de seară. Cum verificăm dacă o reducere este reală

E sezonul reducerilor de vară, iar mulți comercianți profită de naivitatea clienților prin false promoții. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor ne recomandă să ținem cont de câteva sfaturi: prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință, produsele să nu aibă reduceri la prețurile care au fost mărite în prealabil.

09 August 2022, 20:13 (actualizat 09 August 2022, 20:16) Știrile TVR |

Majoritatea magazinelor au în această perioadă afișate reduceri de la 20% până la 70%. Pentru că au fost păcăliți în repetate rânduri, mulți dintre cumpărători sunt acum sceptici.

"Nu am încredere. De obicei sunt reduse produsele care nu sunt de calitate şi probabil anterior a avut loc o creştere de preţ".

"Mi se pare că tot scumpe sunt. Chiar nu e reală reducerea".

Acesta este și motivul pentru care reprezentanții ANPC le recomandă cumpărătorilor să vadă dacă prețul redus este inferior prețului de referință.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: "Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în ultimele 30 de zile înainte de aplicarea reducerii."

Pentru a nu fi păcăliți, clienții ar mai trebui să vadă dacă noul preț este menționat lângă prețul anterior, barat, mențiunile "preț nou" / "preț vechi" să fie langă sumele corespunzătoare și să fie menționat procentul de reducere.

În ceea ce priveşte comerțul online, este foarte important să verificăm stocul existent, dacă prețul afișat pe site este integral, dacă acesta conține sau nu TVA şi dacă în costul final este inclusă și livrarea.

Psihologii ne recomandă să nu acționăm impulsiv.

Reprezentanții ANPC mai spun că la achiziționarea pachetelor promoționale de tipul "3 la preț de 2", clienții trebuie să verifice prețul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu prețul pachetului promoțional.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI