Avertisment din partea medicilor: Copiii care au viroze nu trebuie duşi la grădiniţă sau la şcoală!

12 ianuarie 2019, 19:24

Ilinca a ajuns în unitatea de primiri urgenţe a Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului cu simptome asemănătoare gripei. Fratele ei a fost diagnosticat cu această boală la începutul săptămânii.

Cabinetele medicilor de familie şi camerele de gardă sunt pline cu pacienţi în această perioadă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, în ultima săptămână, peste 52.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, cu 32% mai mulţi decât în săptămâna anterioară.

În ultima săptămână, 349 de români au fost diagnosticaţi cu gripă.

Gripa este extrem de contagioasă, așa că medicii le cer părinţilor să nu îi ducă pe copii la grădiniţă sau la şcoală dacă sunt bolnavi. Aceştia trebuie izolaţi la domiciliu.

Emanuela Schweninger, jurnalist TVR: „Gripa se transmite foarte uşor de la o persoană la alta prin tuse, strănut, prin contact cu jucării sau alte obiecte contaminate, ori chiar când vorbim. Aşadar, e suficient ca un copil să răspundă la întrebările adresate de profesor şi îi poate îmbolnăvi pe colegii din jurul lui„.

Gripa poate fi prevenită prin vaccinare. Până acum, au fost imunizate peste 1.200.000 de persoane cu ser cumpărat de Ministerul Sănătăţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Internetul, speriat de apocalipsa ”căprioarei zombie”. Ce este această boală

România, la un pas de epidemie de gripă