ORA DE ȘTIRI

Avertisment de la Bruxelles. Comisia Europeană semnalează abateri de la obiectivele bugetare în România

Comisia Europeană avertizează România că s-a abătut semnificativ anul trecut de la obiectivele bugetare pe termen mediu. Executivul european atenționează asupra faptului că politicile economice ale guvernului sunt în continuare de natură să afecteze persectivele de creștere ale țării noastre. Președintele Klaus Iohannis a reacționat la anunțul venit de la Bruxelles. Amănunte, în corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

22 Mai 2017, 23:42 (actualizat 22 Mai 2017, 23:49) Știrile TVR |
Avertisment de la Bruxelles
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"România a fost depistată ca fiind într-o deviere semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen mediu", astfel sună avertismentul de la Bruxelles la adresa țării noastre. În vizor sunt depășirea deficitului bugetar de 3 la sută la 3,5 la sută, măsurile fiscale care pot dezechilibra perspectivele de creștere economică și legea salarizării unitare, considerată un risc pentru prognoza fiscală a țării.

Valdis Dombrovskis, comisar european pentru stabilitate financiară: "in nefericire, observăm că există şi unele state  care se abat de la obiectivele bugetare.  Recomandăm Consiliului să avertizeze România  în legătură un existenţa unei deviaţii semnificative  de la calea către atingerea obiectivelor pe termen mediu."

Comisia Europeană recomandă țării noastre să își corecteze deviațiile printr-o mai bună colectare a taxelor, reformarea pieței muncii, construirea unei administrații publice profesioniste, cu angajați selectați pe criterii obiective.

VIDEO
Avertisment de la Bruxelles. Dezbaterea Orei de Știri
Din documentul Comisiei Europene nu lipsesc referirile la corupția endemică, văzută ca o piedică în calea bunului mers al afacerilor și slaba absorbție a fondurilor europene.

Raportul a fost înaintat Consiliului European, care va analiza situația României. În cazul în care deviațiile constatate de Comisie vor persista, România riscă să fie introdusă în procedura de deficit excesiv.

A comentat subiectul la Ora de Știri Carmen Marcus, consilier economic al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI