Avertisment cât se poate de serios din partea autorităţilor: nu vor ezita să impună restricţii dacă numărul infectărilor crește. Situația locurilor din spitale

20 iunie 2020, 22:38

330 de noi cazuri de îmbolnavire în ultimele 24 de ore. A patra zi consecutiv când România înregistrează peste 300 de infectări pe zi. Dacă numărul îmbolnăvirilor va crește în acest ritm, autoritățile iau în calcul noi măsuri.

Între timp, multe spitale au ajuns să nu mai aibă paturi disponibile. Este cazul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală.

Dacă pe timpul stării de urgență capacitatea spitalului a fost ocupată doar în proporție de 60%, acum e 100%.

În București, spitalele care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt „Matei Balș”, „Victor Babeș”, „Marius Nasta” și „Colentina”.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „Zilele trecute, la Institutul „Matei Balș” din Capitală a fost atinsă capacitatea maximă de 640 de persoane internate. O situație delicată se înregistrează și la spitalul „Victor Babeș” din București. Din cele 450 de locuri disponibile, în acest moment mai sunt libere 150„.

Suprapopularea unităților medicale îi îngrijorează pe specialiști.

Probleme cu numărul de locuri din spitale au apărut și în țară. La Brașov, spre exemplu, s-a ajuns în situația de a apela la alte spitale din oraș sau chiar din județ pentru a face față numărului mare de internări.

Și la Iași mai sunt în jur de 70 de locuri libere. Față de începutul acestei luni, numărul noilor cazuri de persoane infectate aproape că s-a triplat. Spre exemplu, pe 2 iunie aveam 119 cazuri noi. Zilele acestea cifrele au fost de aproape 3 ori mai mari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite