Averile din Guvernul Tudose. Unii miniștri se pot lăuda cu avuții impresionante

30 iunie 2017, 21:31

Unul dintre cei mai bogaţi miniştri este Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri. Tânărul, care s-a remarcat prin pictoriale în reviste glossy, se remarcă şi prin cele 9 proprietăţi în Corbeanca şi Bucureşti, ceasuri de 17.000 de euro, o maşină de lux şi o motocicletă de viteză.

Averea sa nu îl poate intimida însă pe Adrian Ţuțuianu, ministrul Apărării. Acesta se poate lăuda cu 7 terenuri, printre care se numără cinci hectare de pădure şi un teren agricol de aproape 5.000 de metri pătraţi. La acestea se adaugă 6 imobile, 3 maşini şi venituri anuale de peste 230.000 de lei şi 8.700 de euro. Ce-i drept, o parte din această avere aparţine fiicei, dar și soţiei sale.

Impresionantă este şi averea noului ministru al Cercetării, Lucian Georgescu. El are o casă cu teren în Franţa, 2 maşini de lux şi bijuterii în valoare de 65.000 de euro. Iar conturile sale sunt pline cu sute de mii de lei, euro şi dolari.

La polul opus sunt miniştrii care nu au nici case, nici terenuri. Marius Dunca de la Tineret şi Sport nu are decât un motociclu şi s-a împrumutat de bani pentru a putea contribui la campania electorală a PSD.

Lia Olguţa Vasilescu are bijuterii de 10.000 de euro şi o agoniseală de 162.000 de lei şi aproape 7000 de euro.

Iar în comparaţie cu colegii săi, şi Toma Petcu de la Energie pare sărac cu 2 terenuri, 1 casă şi 1 Dacie.

Şi alţi miniştri se remarcă prin numărul de case şi terenuri pe care le deţin sau prin activele financiare. Iese în evidenţă Florian Bodog cu o casă în Ungaria şi 20 de conturi bancare.

Executivului nu-i lipsesc nici posesiile inedite. Premierul Tudose are o colecţie filatelică, iar vicepremierul Ciolacu poate alege între două bărci când merge la pescuit. Petre Daea deține icoane şi cruci scumpe, iar Teodor Meleşcanu ştie ora exactă de la mai multe ceasuri de lux.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite