„Avem nevoie de amintiri așa cum un telefon are nevoie de încărcător și baterie.” Perle la simularea la Limba și literatura română

22 martie 2019, 08:43

La limba și literatura română, profesorii corectori au început deja să culeagă perlele elevilor. Și nu sunt deloc puține, anul acesta. Fie din cauza emoțiilor sau, pur și simplu, pentru că nu au învățat suficient, elevii par că s-au întrecut în exprimări creative.

„Nesimțirea acasă, deși ai de toate, este o problemă psihică” a scris pe foaia de examen unul dintre elevi. Un altul trage concluzia. „Sensul secvenței pline de haz este că personajul se sparge de râs.”

Elevii nu au ratat anul acesta nici personajele fabuloase ale literaturii române: „Doamna din text e prezentată ca praf şi pulbere, așa că n-o putem numi eroină”.

Cu umor involuntar, cei care au susținut simularea au vorbit și despre relația pe care o au românii cu proprietatea. „Desigur că poți avea mai multe locuri în care să te simți ca acasă, cu condiția să ai  mai multe case”, a scris unul dintre elevi.

Nu au lipsit de la simulare nici eseiștii de ocazie: „Cine își uită amintirile este un om uituc sau care nu îi pasă de trecut”.

Rezultatele finale ale simulării vor fi afișate pe 29 martie. Nu pot fi contestate, iar liceenii pot cere să fie trecute în catalog pe baza unei cereri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite