Avariile RADET din Capitală, folosite în lupta politică. Gabriela Firea susține că ultima avarie majoră a fost provocată intenționat de ELCEN

10 februarie 2020, 19:40

Scandalul dintre cele doua companii, Radet si Elcen, cele care asigură căldura și apa caldă pentru un milion 200 de mii de bucureșteni a început vineri, atunci când, în urma unei avarii majore RADET, Sectoarele 2 și 3 au fost pe punctul să  rămână fără agent termic. Pentru că avaria a fost izolată, au fost afectate doar 300 de blocuri. S-a declanșat însă imediat războiul politic.

Primarul Capitalei spune că țevile au cedat deoarece Elcen a furnizat agentul termic la o temperatură mult mai mare. Edilul susține însă cele afirmate printr-un grafic care arată temperatura depășită, dar la 10 ore după ce s-a produs avaria.

Reprezentanții Elcen resping acuzațiile. Spun că parametrii au fost respectați și că, de fapt, cel care manipulează prin grafice scoase din context este chiar primarul general.

Potrivit datelor oficiale, trei sferturi din țevile Radet sunt mai vechi de 40 de ani, motiv pentru care, în sezonul rece, se duc în pământ pe oră 2600 tone de apă fierbinte. Nota de plată o plătesc bucureștenii care îngheață în apartamente.

În prezent, noua companie Termoenergetica asigură agent termic pentru 560.000 de apartamente și pentru aproape 5000 de instituții publice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă