Avalanșă de cereri pentru trecerea școlilor în sistem online. Peste 100 au fost înregistate marți în București

Avalanșă de cereri pentru trecerea școlilor în online
Avalanșă de cereri pentru trecerea școlilor în online
12 octombrie 2021, 20:05

În București, incidența cazurilor de COVID se apropie de 15 la mie, iar în cele mai multe școli clasele sunt supraaglomerate. Prin urmare, cei mai mulți părinți au fost de acord cu suspendarea cursurilor în clase.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Da, este normal, pentru că, dacă într-o școală ai 90-95% dintre părinți care refuză să trimită copiii la școală, nu are rost să insiști pe continuarea școlii cu prezența fizică. Este un factor de care managerii fiecărei școli trenbuie să țină seama. Pe de altă parte, să știți că avem școli în care 80-90% dintre părinți preferă prezența fizică.

Iulian Cristache, FNAP: Majoritatea părinţilor, acolo vorbim de o rată a incidenţei cu mult peste şase la mie, îşi doresc să intre online. Atât timp cât sistemul medical nu mai poate să preia nici măcar un caz putem să ne gândim că educaţia este mai importantă decât sănătatea familiilor noastre?!

Peste 460 de copii sunt internați în spitale, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Iar 39 sunt internați în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite