CAMPANIE TELEJURNAL

Auzul e un dar, nu-l ignora! Campania TVR intră în a doua etapă

Copiii care se nasc cu probleme de auz pot duce o viaţă normală! Strigătul lor trebuie doar să fie auzit! TVR s-a implicat deja prin campania "Auzul e un DAR, nu-l ignora". E un efort pe care-l facem cu partenerii de la Ascociaţia Audiologilor din România. Vrem ca toate maternităţile de la noi să primească aparate de testare auditivă. Câteva zeci de mii de euro au fost strânşi din donaţii, iar de astăzi se alătură demersului nostru şi Romfilatelia, care a distribuit în oficiile poştale plicuri cu mesajele campaniei.

13 Martie 2017, 20:05 (actualizat 13 Martie 2017, 21:14) |
Auzul e un dar, nu-l ignora!
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Marina are 12 ani şi suferă de hipoacuzie. Nu a fost testată la naştere, iar părinţii au început să îşi pună semne de întrebare abia după vârsta de un an.

Vizitele la spital păreau că nu se mai sfârşesc pentru Marina. Într-un final a primit şi diagnosticul: hipoacuzie profundă. Salvarea în astfel de cazuri este implantul cohlear. Listele de aşteptare sunt la noi lungi. Sunt uneori ani de aşteptare dureroasă.

În situaţia Marinei sunt alte câteva mii de copii în toată ţara. Ei se luptă şi acum pentru o viaţă normală, pentru că recupererea în aceste cazuri e un drum lung şi anevoios.

Televiziunea Română vrea să le aducă acestor micuţi lumea aşa cum este: cu imagini şi sunet. Pentru ei, am spus "AUZUL E UN DAR - NU-L IGNORA. Campania TVR vrea să aducă în toate maternităţile din România aparate de testare auditivă. Iar în eforturile noastre ni s-a alăturat şi Romfilatelia.

De astăzi, în toate oficiile poştale din ţară vor fi disponibile 15.000 de plicuri cu mesajele campaniei.

Până acum au fost strânşi aproape 22.000 de euro şi 18.000 de lei. În plus, unul dintre sponsorii campaniei a donat deja un aparat către spitalul de copii din Braşov. Până în luna iunie, când se va încheia campania, se pot face în continuare donaţii prin SMS la numărul scurt de telefon 8834.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CAMPANIE TELEJURNAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI