Autoturismele parcate neregulamentar vor fi din nou ridicate în Capitală. Tarifele pentru recuperarea mașinii vor fi între 200 și 470 de lei

20 august 2019, 13:46

Poliția locală are deja utilajele speciale de ridicare a mașinilor și a amenajat două spații unde vor fi depozitate. Unul în zona Metalurgiei și celalalt pe bulevardul Timișoara. Au fost stabilite tarifele de ridicare, care se cifrează între 200 și 270 de lei precum și cele de transport cuprinse între 150 și 200 de lei.

În cazul în care șoferul care a parcat neregulamentar se va prezenta în aceeași zi la stația de depozitare, va plăti doar contravaloarea operațiunii de ridicare.

Mașinile ridicate pentru parcare neregulamentară și nerevendicate de proprietari vor fi păstrate în spațiul de depozitare maximum un an.

Într-un oraș supraaglomerat, așa cum este Bucureștiul, șoferii își parchează mașinile pe orice spațiu liber pe care îl găsesc, fără să țină cont că blochează intrări în instituții, treceri de pietoni, trotuare și chiar liniile de tramvai.

În anul  2018 au fost 24.000 de sesizări de la cetățeni privind staționarea și oprirea neregulamentară, care afectează locuri destinate persoanelor cu handicap, acces în spitale sau  locuri de la treceri de pietoni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite