AUTOSTRADA TRANSILVANIA | Localnicii din satul Vlaha, județul Cluj, care locuiesc la câțiva metri de autostradă, exasperați de zgomotul produs de mașini

28 mai 2021, 10:47

Familia Bardos locuiește de zeci de ani în satul Vlaha, comuna Savadisla. Înainte de 2009, au fost nevoiți să renunțe la cea mai mare parte din grădina lor, deoarece pe acolo urma să treacă Autostrada Transilvania. Oamenii au casele la câțiva metri de autostradă, iar zgomotul și praful îi omoară cu zile.

Localnicii spun că li s-a promis montarea unor panouri fonoabsorbante, dar se împlinesc 12 ani de când tronsonul a fost deschis circulației și încă nu s-a întâmplat nimic.

Autoritățile locale spun că vor strânge din nou semnături de la localnici, deși oamenii au mai făcut acest lucru și în urmă cu nouă ani, dar fără vreun rezultat.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj susțin că proiectul inițial al tronsonului prevedea și montarea unor panouri fonoabsorbante, dar apoi acest lucru a fost ignorat.

Tronsonul de 42 de km din Autostrada Transilvania, dintre Gilău și Turda, a fost deschis circulației în 1 decembrie 2009, de fostul premier Emil Boc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă