Autostrada Soarelui a devenit şantier. Restricții de viteză

11 noiembrie 2019, 21:09

Drumul spre mare e plin de restricții în sensul de mers dinspre București către Constanța. Încă de la primii kilometri, șoferii sunt nevoiți să circule cu viteză redusă, pe o singură bandă.

Asfaltul nu a mai fost schimbat de 15 ani. S-a deteriorat atât de mult încât constructorii au fost nevoiți să intervină rapid pe un kilometru.

Constructorii înlocuiesc vechul strat de asfalt cu unul nou cu o grosime de 4 cm. Lucrarea este necesară pentru că pe această porțiune șoseaua a crăpat pe toată lungimea ei.

Lucrarea ar urma să fie gata până la sfârșitul lui noiembrie, înainte de răcirea vremii. În caz contrar, odată cu apariția fenomenului de îngheț-dezgheț, fisurile din asfalt riscă să pună probleme șoferilor, spun specialiștii.

Se lucrează și între kilometrii 12 și 36 pe tronsonul dintre București și Fundulea. Constructorii au frezat stratul de beton și se pregătesc să toarne asfalt. Șase kilometri vor fi gata până la sfârșitul anului, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri București.

Pentru moment, șoferii care traversează segmentul din beton se descurcă cum pot.

Lucrările de reparații pe cei 24 de kilometri dintre București și Fundulea ar urma să fie sistate pe durata sezonului estival și reluate în toamna anului viitor. Investiția se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite