SUA: Autorul masacrului de la defilarea de 4 iulie, din apropiere de Chicago, inculpat pentru 117 capete de acuzare

Atac armat in sua
Atac armat in sua
28 iulie 2022, 07:02

Robert Crimo, în vârstă de 21 de ani, a deschis focul asupra mulţimii cu o puşcă semi-automată de pe acoperişul unui magazin, în momentul în care defilarea de 4 iulie tocmai începea în Highland Park, o suburbie de lux a oraşului Chicago, în statul Illinois (centrul SUA).

Atacul armat, precedat de mai multe masacre în lunile precedente, printre care cel soldat cu moartea a 19 copii şi doi profesori într-o şcoală din Texas sau a zece afro-americani într-un supermarket din statul New York, a şocat din nou America.

Acuzaţiile aduse de un mare juriu miercuri includ 21 de capete de acuzare pentru omucidere – trei pentru fiecare persoana ucisă -, 48 pentru tentativă de omor şi 48 pentru violenţă agravată cu folosirea unei arme de foc, una „pentru fiecare victima lovită de un glonţ sau un fragment de glonţ”, a detaliat comunicatul procurorului Eric Rinehart.

„Ancheta noastră continuă”, a indicat el, menţionând că autorităţile „lucrează zi şi noapte pentru a-i ajuta pe cei care au fost loviţi de această crimă”.

Robert Crimo va compărea la 3 august pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile împotriva lui, şi nu la 28 iulie, aşa cum s-a anunţat anterior.

El riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată dacă va fi găsit vinovat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite