Autorul atacului de la Hamburg s-a sinucis la sosirea poliţiei şi era fost martor al lui Iehova. Imagini și informații care vă pot afecta emoțional

Presupusul autor al atacului de la Hamburg s-a sinucis la sosirea poliţiei şi era fost Martor al lui Iehova
Presupusul autor al atacului de la Hamburg s-a sinucis la sosirea poliţiei şi era fost Martor al lui Iehova
10 martie 2023, 14:07

Atacul a avut loc într-o biserică a Martorilor lui Iehova, în nordul orașului-port. În momentul în care bărbatul a început să tragă, în clădire erau 50 de persoane. Locuitorii din cartierul Alsterdorf au fost avertizați pe telefoanele mobile și li s-a cerut să rămână în case.

Potrivit poliției, care anchetează cazul, nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a tras. Criminalul, în vârstă de 35 de ani, era un fost membru al comunității iehoviste.

El figura în baza de date a poliției, dar împotriva lui nu au fost luate măsuri de siguranță. Deţinea legal un pistol semiautomat Heckler & Koch şi era ţintaş amator. Nu avea cazier sau legături cu terorismul, au indicat autorităţile germane.

Martorii oculari descriu scene de groază.

La început nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Apoi am filmat cu telefonul şi, cu ajutorul zoom-ului, am realizat că cineva trage la Martorii lui Iehova, povestește un tânăr.

Printre răniți este şi o femeie însărcinată în luna a şaptea. Bebelușul, o fetiță, a murit însă în pântecele mamei.

„Autorul (atacului) a fugit la primul etaj” al clădirii, unde erau adunaţi membri ai comunităţii pentru o rugăciune, şi „s-a sinucis„, a declarat ministrul de Interne din oraşul-land Hamburg, Andy Grote.

Oficialul a mai spus că intervenţia rapidă a poliţiei a împiedicat uciderea unui număr mai mare de persoane. Potrivit lui Grote, atacatorul a acţionat singur: Este cea mai groaznică crimă din acest oraş, din istoria recentă. Datorăm foarte mult intervenţiei rapide şi decisive a forţelor de poliţie.

În acelaşi timp, un reprezentant al Parchetului din Hamburg a declarat într-o conferinţă de presă că presupusul atacator era el însuşi un fost membru al comunităţii Martorii lui Iehova, cu care se afla în conflict.

„Nu există indicii privind un context terorist”, a spus oficialul.

Germania a fost șocată de mai multe atacuri în ultimii ani. În februarie 2020, la Hanau, un bărbat apropiat de extrema dreaptă a împușcat mortal nouă oameni, înainte de a-și ucide mama și de a se sinucide. În octombrie 2019, un bărbat a ucis doi oameni într-o sinagogă din Halle, chiar de sărbătoarea Yom Kippur.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite