Autorităţile ucrainene şi cele române analizează posibilitatea deschiderii a trei noi puncte de trecere a frontierei

Punct de trecere a frontierei România - Ucraina
Punct de trecere a frontierei România - Ucraina
26 aprilie 2023, 12:29

Potrivit acestuia, noile puncte de trecere a frontierei vor fi deschise între localităţile Şepit – Izvoarele Sucevei, Ruska – Ulma şi Fântâna Albă – Climăuţi.

„Deschiderea punctelor de trecere a frontierei intră în competenţa Ministerului Afacerilor Externe, Guvernului, Serviciului vamal de stat. În acest moment se poată discuţii intense la nivel ministere, la nivel de lideri ai celor două state. Au fost declarate ca fiind pregătite să fie deschise punctele de trecere de la Şepit – Izvoarele Sucevei, unde deja au loc lucrări de infrastructură pe ambele părţi, Ruska – Ulma, care, de asemenea, este o prioritate, şi Fântâna Albă – Climăuţi. Aceste trei puncte de trecere a frontierei sunt prioritare şi se lucrează la deschiderea, dar, totodată, înţelegem, că e un proces de lungă durată, pentru că, dacă e să vorbim de punctul de trecere de la Şepit, acolo avem doar un câmp. E foarte mult de lucru. La Ruska, lucrurile stau puţin altfel, sunt mai avansate, iar la Fântâna Albă lucrurile trebuie luate de la zero”, a afirmat Guitor.

Alte două puncte de trecere a frontierei între România şi Ucraina au fost deschise după declanşarea războiului. În luna februarie a acestui an a fost inaugurat Punctul de Trecere a Frontierei Diakivţi – Racovăţ, iar în luna noiembrie 2022 a devenit funcţional cel de la Krasnoilsk – Vicovu de Sus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite