Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat că au naţionalizat 500 de proprietăţi

Crimeea harta
Crimeea harta
3 februarie 2023, 13:33

Preşedintele parlamentului din Crimeea Vladimir Konstantinov a precizat pe Telegram că decretul în acest sens vizează „complici ai regimului de la Kiev” şi că proprietăţile naţionalizate includ bănci şi elemente ale infrastructurii turistice şi sportive.

Potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului din Crimeea, între bunurile confiscate se numără proprietăţi aparţinând fostului premier ucrainean Arseni Iaţeniuk şi oamenilor de afaceri Igor Kolomoiski, Rinat Ahmetov şi Serhii Taruta.

Crimeea, recunoscută internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula în mod unilateral, aminteşte Reuters.

Miercuri, şi Ucraina a lansat un val de percheziţii vizând oameni din administraţie, funcţionari şi personalităţi, autorităţile dând asigurări că fac din lupta împotriva corupţiei o prioritate în contextul efortului de război şi al ajutorului occidental. Autorităţile ucrainene au anunţat că au percheziţionat domiciliile miliardarului Igor Kolomoiski şi fostului ministru de interne Arsen Avakov, precum şi sediul Fiscului ucrainean, în timp ce conducerea direcţiei vamale a fost demisă. Înalţi responsabili ai Ministerului Apărării au primit de asemenea vizita anchetatorilor.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite