Autorităţile din Belarus au discutat cu grupul paramilitar Wagner despre „ameninţările” de la graniţe. Numele Poloniei, pomenit tot mai des în contextul mutării mercenarilor

Ministrul de Interne din Belarus Ivan Kubrakov
Ministrul de Interne din Belarus Ivan Kubrakov
25 iulie 2023, 07:29

Ministrul de Interne din Belarus, Ivan Kubrakov, s-a întâlnit cu comandanţi ai grupului Wagner la un centru de instruire şi a elaborat cu aceştia „un plan de acţiune clar” pentru antrenarea forţelor de la Minsk de către paramilitarii ruşi.

„Având în vedere situaţia dificilă din apropierea graniţelor republicii, este deosebit de important să fim pregătiţi să răspundem eventualelor provocări şi ameninţări”, a adăugat el, potrivit unui comunicat.

Ministrul belarus a salutat „experienţa practică” a luptătorilor Wagner, care au participat luni de zile la lupta pentru capturarea oraşului Bahmut.

De asemenea, Belarusul acuză în mod constant Polonia de provocări la graniţa lor comună.

Varşovia consideră că prezenţa grupării Wagner în Belarus constituie o „ameninţare potenţială” pentru ţările vecine şi şi-a anunţat intenţia de a-şi consolida flancul estic.

Vladimir Putin l-a primit duminica trecută, la Sankt Petersburg, pe omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, ocazie cu care a susținut că actuala contraofensivă ucraineană a ‘eşuat’, notează AFP şi Reuters, citând agenţiile de presă ruse.

Lukaşenko i-a dat asigurări lui Putin că îi va „păstra” pe membrii Wagner în centrul Belarusului, şi că Minskul „controlează” situaţia, la câteva săptămâni după sosirea acestor luptători.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă