Autorităţile au arestat 70 de persoane în cursul protestelor organizate în paralel cu conferinţa COP26 de la Glasgow

Proteste la Summitul pentru mediu
Proteste la Summitul pentru mediu
11 noiembrie 2021, 09:47

Potrivit comandantului adjunct Gary Ritchie, operaţiunea de asigurare a ordinii în marja COP26, care a început la 31 octombrie şi se încheie vineri, a fost „cea mai mare din istoria Marii Britanii”.

Acesta a menţionat că pe parcursul conferinţei au avut loc „numeroase evenimente şi proteste, unele oficiale şi altele neoficiale, atât în oraş cât şi în ţară”, dar, „cu excepţia unei mici minorităţi de protestatari care au vrut să creeze conflict şi să compromită siguranţa publică, toate aceste evenimente au fost paşnice”.

„Vreau să le mulţumesc protestatarilor şi tuturor ofiţerilor de poliţie angajaţi în aceste acţiuni pentru că au asigurat respectarea drepturilor şi au permis ca vocile să se facă auzite şi desfăşurarea paşnică a protestelor, menţinând totodată siguranţa tuturor celor implicaţi”, a adăugat oficialul britanic.

Ample manifestaţii, cu participarea a mii de oameni, au fost organizate în weekend în Marea Britanie şi în Irlanda împotriva schimbărilor climatice şi pentru a solicita acţiuni în cadrul discuţiilor care au loc la summitul ONU privind clima de la Glasgow. În total, aproximativ 200 de astfel de evenimente au fost convocate în Marea Britanie, dar şi în întreaga lume, pentru o zi globală pentru justiţie climatică, au declarat organizatorii, Coaliţia COP26.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite