Autoritatea Electorală Permanentă: Estimăm că vor fi solicitate la rambursare cheltuieli electorale de 166 de milioane de lei

Alegeri
Alegeri
29 decembrie 2020, 10:41

Potrivit unui comunicat al AEP, termenul-limită de depunere a cererii de rambursare a cheltuielilor electorale aferente alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților este data de 6 ianuarie 2021.

„Pot depune cerere de rambursare toți competitorii electorali participanți la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național, pentru fiecare dintre cele două Camere ale Parlamentului, respectiv care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivelul circumscripției electorale în care au candidat”, se arată în comunicat.

AEP estimează că vor fi depuse cereri de rambursare de peste 166 de milioane de lei.

„Totodată, raportat la contribuțiile depuse de către competitorii electorali, estimăm că vor fi solicitate la rambursare cheltuieli electorale în cuantum de 166.850.315,50 lei”, au mai anunțat reprezentanții AEP.

În cazul alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, suma rambursată a fost de 42,7 milioane de lei.

AEP anunță că controlul finanțării campaniei electorale pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din anul 2020 se va desfășura în perioada 6 ianuarie 2021 – 8 martie 2021, perioadă la care se poate adăuga termenul de 15 zile pentru eventuale solicitări privind informații suplimentare și/sau clarificări.

„Totodată, precizăm că termenul de 90 de zile de la data alegerilor prevăzut de lege pentru rambursarea sumelor validate, aferente cheltuielilor efectuate în campania electorală, poate fi prorogat în situația prelungirii controlului cu 15 zile. De asemenea, în situația efectuării controlului și de către Curtea de Conturi, termenul de rambursare a cheltuielilor se prelungește cu 30 de zile, potrivit legii în vigoare”, se mai arată în comunicatul AEP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite