Autoritatea de Supraveghere Financiară: În vederea protecției consumatorilor, ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA

Evoluția tarifelor RCA august 2022 - februarie 2023
Evoluția tarifelor RCA august 2022 - februarie 2023
9 martie 2023, 18:36

După două zile de furtună pe piața asigurărilor auto obligatorii din cauza exploziei tarifelor de referință, Autoritatea de Supraveghere Financiară încearcă să calmeze spiritele cu un anunț neașteptat. Dar fără să dea detalii.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt: În vederea protecției consumatorilor, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor RCA, analizează toate aspectele necesare.

Anunțul a venit după ce ASF a făcut publice propriile calcule care arată că de fapt majorarea tarifelor de referință este în medie de 16,28 la sută față de nivelul din august anul trecut. Și a precizat că tarifele publicate nu sunt prețurile de vânzare.

Șoferii sunt însă afectați în mod diferit, în funcție de momentul în care și-au încheiat polițele anul trecut. Astfel, dacă se compară prețurile din luna februarie 2023 cu cele din luna februarie a anului trecut rezultă o creștere chiar și de 30 de procente sau chiar de 40 la sută.

De altfel, potrivit unor surse guvernamentale, premierul Nicolae Ciucă a cerut explicații de la șefii ASF. Autoritatea este însă în subordinea Parlamentului.

 

(w500) Evoluția

 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat joi, referindu-se la creşterea poliţelor RCA, că piaţa este liberă, dar că în cazul în care se va stabili că au existat ‘înţelegeri în spatele uşilor închise’, autorităţile vor face investigaţiile necesare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite