Autoritățile sanitare din Marea Britanie: Hepatita de cauză necunoscută, asociată tot mai mult cu infecția cu un adenovirus

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei
27 aprilie 2022, 18:55

Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară (UKHSA) semnalează că patogenul detectat în 40 dintre cele 53 de cazuri investigate (75%) este un adenovirus, o familie de virusuri destul de comună şi contagioasă, care provoacă mai ales conjunctivite şi infecţii respiratorii.

De asemenea, în 16 la sută dintre cazuri, autoritățile sanitare au depistat și o infecție cu COVID în lunile anterioare infectării cu noua hepatită: pacienții se internaseră în spital în perioada ianuarie-aprilie.

Agenția britanică pentru siguranță sanitară a precizat că investighează „minuțios și alte cauze potențiale”.

CITIȚI ȘI: Cum se simte fetița de cinci ani, internată în spital cu hepatită severă de cauză necunoscută. Ea a avut și o formă ușoară de COVID

Până în prezent, în Marea Britanie au fost depistate 111 cazuri de hepatită de cauză necunoscută. Zece pacienți au făcut un transplant de ficat. Nu a fost înregistrat nici un deces   în total 111 cazuri asociate acestui focar în Marea Britanie, dintre care 10 au primit transplant de ficat şi nu a fost înregistrat niciun deces.

Autorităţile sanitare britanice au ţinut să precizeze că focarul de hepatită infantilă acută nu are nicio legătură cu vaccinul anti-COVID-19 şi au făcut apel părinţilor să fie vigilenţi în privinţa simptomelor, precum prezenţa unui icter – coloraţia galbenă a ochilor şi a pielii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite