Autoritățile ruse vor să redenumească o intersecție din apropierea Ambasadei americane la Moscova „Apărătorii Pieței Donbas”. SUA: Probabil în onoarea soldaţilor ucraineni care-și apără țara

Ambasada SUA la Moscova
Ambasada SUA la Moscova
20 mai 2022, 18:14

La începutul acestei săptămâni, Consiliul orășenesc din capitala Rusiei a anunțat că membrii săi se gândesc să numească intersecția în onoarea soldaților ruși, despre care susțin că luptă împotriva „nazismului” în regiunea Donbas din estul Ucrainei.  Kievul și Occidentul consideră acuzația de fascism lipsită de orice fundament și spun că este un pretext pentru agresiunea neprovocată a Rusiei în Ucraina.

Drept răspuns la această propunere de redenumire a intersecției, Ambasada SUA a răspuns, ironic,  că demersul se vrea a fi unul în onoarea soldaților ucraineni care luptă împotriva agresiunii Rusiei, transmite Reuters.

„Suntem surprinși, dar nu ofensați de propunerea guvernului rus de a redenumi o parte din centrul Moscovei, în apropierea Ambasadei S.U.A, „Apărătorii Pieței Donbas”. Probabil în onoarea soldaților ucraineni care își apără cu curaj patria de agresiunea Kremlinului. Țara trebuie să-și cunoască eroii”, a replicat  ambasada americană, într-un comunicat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite