Autoritățile din Libia au demarat o campanie de vaccinare a locuitorilor pentru a preveni o epidemie de holeră, în urma inundațiilor devastatoare. Ajutoarele umanitare pentru locuitorii din Derna, cel mai afectat oraș, au început să ajungă

17 septembrie 2023, 13:42

Oficialii din Libia au demarat campania de vaccinare pentru a preveni apariția sau răspândirea unor boli cum ar fi holera. Printre primii vaccinați sunt angajații seriviciilor speciale care mai caută supraviețuitori printre ruine.

Othman Abduljaleel, ministrul Sănătăţii din estul Libiei: A doua categorie o reprezintă angajaţii din sectorul de sănătate care sunt expuşi la toate sursele care pot provoca probleme de sănătate. A treia categorie o reprezintă copiii, în special cei din grupa de la unu la 15 ani.

În acest timp, locuitorii din Derna încearcă să supraviețuiască după inundațiile care le-au distrus orașul aproape în totalitate.

Și alte localități de lângă Derna au fost distruse de furtuna Daniel. Casele și mici magazine au fost devastate, iar lucrurile oamenilor și marfa comercianților au ajuns în noroi.

Tah Al-Khayal, supravieţuitor al dezastrului: Apa a ajuns până aici. Eu eram acolo, apa mi-ar fi ajuns peste cap. Toată marfa a căzut pe jos. Când ne-am întors, am scos totul afară. Pentru că noroiul era peste picioarele noastre. Totul era acoperit de noroi.

Orașul Derna avea o populație de aproximativ 100 de mii de locuitori înainte să fie lovit de furtuna Daniel. Acum nouă ani, în timpul războiului civil, localitatea a fost ocupată de teroriștii din gruparea ISIS. Acum cinci ani, un lider militar a eliberat Derna din mâinile teroriștilor, după un asediu îndelungat care a provocat numeroase victime și în rândul populației civile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite