Autoritățile vor ca polița obligatorie pentru locuințe să includă și asigurare pentru furtuni

21 septembrie 2017, 20:08

După astfel de nenorociri, pentru cei loviți de furia naturii începe o altă luptă: trebuie să își repare singuri casele, chiar dacă plătesc o asigurare a locuinței. Cea obligatorie nu acoperă astfel de daune.

Legea trebuie urgent schimbată, susțin, în al noualea ceas, și guvernații. Drumul e însă lung și anevoios.

O comisie formată din specialiştii Autorităţii de Supraveghere Financiară împreună cu reprezentanţii companiilor de asigurare a început deja să lucreze la propuneri de modificare a legii. Potrivit informaţiilor obţinute de profit.ro, noua poliţă ar urma să acopere riscuri extinse. În plus, ar putea fi vândută şi de brokeri.

Doar 20% din cele peste opt milioane de locuinţe din România aveau la sfârşitul anului trecut o poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei. Vorbim însă de o poliţă sărăcă în despăgubiri care, pentru 20, respectiv 10 euro, este valabilă doar în cazul unui cutremur, a alunecărilor de teren şi a inundaţiilor.

Dincolo de asigurarea locuinţelor, românii au o problemă şi cu asigurarea CASCO a maşinilor. Furtunile însă îi trimit pe tot mai mulţi şoferi în service a doua zi după potop.

Pentru recuperare daunelor vă sunt extrem de folositoare fotografii de la faţa locului, eventuale adrese către ADP, prin care se cerea toaletarea copacilor, factura de la service.

Instanţa rămâne ultima soluţie dacă nu se ajunge la o înţelegere amiabilă cu primăria sau cu ADP-ul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă