Autoritățile suedeze au anulat numărul de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, ale noastre se încurcă în explicații. Cazul este relatat și în presa internațională

31 iulie 2018, 19:16

La ora 11.00, Răzvan Ștefănescu, însoțit de avocatul său, a fost primit în audiență de unul dintre adjuncții Poliției Rutiere a Capitalei. Șoferul a aflat că, deocamdată, cercetările se fac in rem, deci asupra faptei, așa că, împreună cu avocatul, a decis să formuleze doua cereri. Una de redare a dreptului de conducere și cealaltă privind sancționarea polițistei care nu ar fi permis ca minorul să fie încredințat rudelor pe perioada audierii tatălui său.

Bărbatul crede că în spatele acțiunii poliției ar fi și alte interese.

Pe de altă parte, autoritățile par că nu sunt capabile să spună clar dacă bărbatul a încălcat legea. În 2014 Belgia a propus un amendament privind două articole ale Convenției de la Viena prin care plăcuțele de înmatriculare pot conține numai litere. Statele membre au avut 12 luni pentru a formula obiecții și, în lipsa acestora, modificările au intrat în vigoare în 2016.

Numai că această schimbare părea ieri o necunoscută pentru șefii Direcției Rutiere, rămași fără replică la întrebările jurnaliștilor.

În acest moment se efectuează verificări cu privire la amendamentul Convenției de la Viena adus de Belgia.

Active Watch, o organizatie care militează pentru respectarea drepturilor omului, consideră că poliția a săvârșit un abuz în cazul românului cu numere de înmatriculare anti-PSD.

Mircea Toma:  „Ceea ce trebuie să facă poliţia în situaţia în care apare o maşină cu plăci personalizate este să aplice norma recunoscută la nivel european şi anume să-i solicite să le înlocuiasă cu plăcile originale. Punct.”

În timp ce autoritățile noastre par blocate în acest caz, cele suedeze, care au autorizat numărul anti-PSD, au decis să-l scoată din circulație.

Scandalul din România a ajuns și în presa internațională, BBC fiind una dintre instituțiile de presă puternice care au relatat situația în care se află Răzvan Ștefănescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Accident grav între o mașină și un TIR, la Constanța. Două persoane au murit

Mașina de poliție

Un bărbat a fost filmat agățat de portiera unei mașini aflate în mers