Autoritățile sud coreene au intrat în alertă după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă

21 mai 2017, 12:21

ACTUALIZARE Telejurnal 19.00 Phenianul a făcut un nou test balistic: a lansat o rachetă cu rază scurtă de acţiune care a căzut în Marea Japoniei, în afara zonei economice exclusive a arhipelagului nipon.

Experţii sud-coreeni cred că a fost o variantă îmbunătăţită a unui model mai vechi ce foloseşte combustibil solid şi este lansat de pe submarin.

ACTUALIZARE 12.21 Coreea de Nord a lansat duminică un „proiectil neidentificat”, la o săptămână după un tir cu rachetă, au anunțat responsabili ai Ministerului sud-coreean al Apărării, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Coreea de Nord a lansat după-amiază un proiectil neidentificat dintr-o locație situată în apropiere de Pukchang, a anunțat, într-un comunicat, Statul Major Interarme sud-coreean.

Potrivit armatei sud-coreene, citată de Reuters, o rachetă a zburat aproximativ 500 de kilometri şi ar fi căzut în largul coastelor de est nord-coreene.

Coreea de Sud şi SUA efectuează o analiză detaliată a acestei lansări, potrivit unei declaraţii a Statului Major al armatei sud-coreene.

Acum o săptămână, Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic, sfidând apelurile internaţionale împotriva programului său de înarmare. Racheta a fost lansată din regiunea Kusong, unde au mai fost testate proiectile cu rază medie de acţiune. A zburat 30 de minute înainte să se prăbuşească în mare. Coreea de Sud şi Japonia au convocat imediat reuniuni ale consiliilor de securitate pentru evaluarea situaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite