Autoritățile române: Nu există nicio legătură între vântul de astăzi și norul toxic de praf din Ucraina, despre care s-a vorbit cum că ar ajunge și deasupra țării noastre

S-a vorbit mult despre norul de praf stârnit de vânt şi de o eventuală poluare. Diana Dumitrașcu ne spune ce explicaţii au dat autorităţile:

22 Martie 2022, 21:00 (actualizat 22 Martie 2022, 23:42) Știrile TVR |

Pe finalul unui cod galben de vânt emis de autorități, în acest context, vântul puternic a antrenat nori uriași de praf, pe care i-a purtat pe șosele și prin orașe, stațiile de monitorizare a aerului au înregistrat valori crescute pentru particule de praf aflate în suspensie, a transmis Diana Dumitrașcu, pentru Telejurnal. Însă nu există nicio legătură între acest fenomen meteo de astăzi și  norul toxic de praf din Ucraina, despre care zilele trecute s-a vorbit cum că ar ajunge și deasupra țării noastre. Specialiștii din țara noastră spun că ceea ce s-a întâmplat în județele din sud-est ale țării are legătură doar cu această intensificare a vântului. Cel puțin până în acest moment nu se pune problema ca norul toxic din Ucraina, generat acolo din cauza bombardamentelor, să se îndrepte spre țara noastră.

ELENA MATEESCU, director general al ANM: Nu există o legătură între ce se întâmplă în Ucraina, din această perspectivă, și condițiile meteo care ar fi putut favoriza deplasarea norului de poluant, mă refer la monoxid de carbon, pentru că înregistrăm concentrații foarte reduse. Vântul ar fi putut să ridice particule de praf în suspensie. Să nu uităm că avem fenomen de secetă pedologică extremă în est.

Șeful Agenției Naționale pt Protecția Mediului, preşedinte ANPM cu rang de Secretar de Stat, Lóránd-Árpád FÜLÖP: Și Agenția Națională pentru Protecția Mediului confirmă că aceste știri sunt false. Monoxidul de carbon este mult sub pragul care ne poate îngrijora.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI