Autoritățile locale dau asigurări că școlile și grădinițele vor fi pregătite pentru începerea anului școlar, chiar dacă elevii vin la cursuri cu 10 zile mai devreme

Anul școlar debutează mai devreme, în acest an, pe 5 septembrie. Cu toate acestea, autoritățile din București dau asigurări că școlile vor fi pregătite din punct de vedere al reparațiilor și al dotărilor, chiar dacă elevii vor veni la cursuri cu zece zile mai devreme.

17 August 2022, 17:44 (actualizat 18 August 2022, 00:07) Știrile TVR |

La Școala 95, din Sectorul 3, se lucrează atât la exterior, cât și în interior. Primăria are în administrare în jur de 100 de școli, unde învață aproximativ 50.000 de elevi

ROBERT NEGOIȚĂ, primarul Sectorului 3 București: ''Începem anul școlar cu foarte multe investiții noi în partea de preșcolar și ante-preșcolar. Așteptăm cu mult interes ca cei de la Minister/Inspectorat să facă angajările necesare. Cele mai multe școli, 95-97%, sunt gata, sunt pregătite''.

Părinţii se plâng că elevii trebuie să înveţe în schimburi, din cauza numărului mare de copii înscrişi doar în anumite şcoli.

Iulian Cristache, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți: Trebuie rezolvată problema vizei de flotant, astfel încât familia să își ducă copilul la școala de circumscripție, și nu după bunul plac.

Și în școlile din Sectorul 6 se lucrează intens. La Școala gimnazială Orizont şi în alte 52 de spații de învățământ au fost necesare intervenții de amploare. În rest, s-a făcut numai igienizare. În acest sector sunt peste 44.000 de elevi.

CIPRIAN CIUCU, primarul Sectorului 6 București: S-au făcut lucrări la sistemele de instalații, la uși, la mobilierul școlar și pentru grădinițele în care am avut probleme iarna trecută, s-au făcut lucrări la sistemul de termoficare.''

Elevii speră că din aceste an, în școli să nu mai lipsească săpunul și alte produse de igienă.

ROBERT AVRAM, președintele Consiliului Elevilor: În continuare se discută și sperăm să se și rezolve, alături de consiliile locale, pentru alocări bugetare pentru partea de dotări materiale. Vorbim aici de aspecte care țin de săpun, de șervețele, de hârtie igienică.

TONI GREBLĂ, prefectul Capitalei: Sunt situații în legătură cu lipsa medicilor sau a asistenților la unele școli, lipsa autorizației sanitar-veterinare sau de securitate la incendiu.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației: Școlile sunt mult mai bine pregătite în acest an, decât în anul trecut.

În București sunt 225.000 de elevi, iar în întreaga țară, aproape 2,8 milioane care vor începe cursurile pe 5 septembrie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI