Autoritățile iau în calcul măsuri mai dure în anumite zone ale țării. Specialiștii recomandă izolarea focarelor de coronavirus

1 noiembrie 2020, 17:09

În urmă cu o săptămână, pe 23 octombrie, România depășea pragul de cinci mii de infectări. Câteva zile mai târziu era atins un alt prag psihologic, șase mii de infectări. Ziua și miile de cazuri noi înseamnă o presiune enormă pe sistemul medical în ansamblul său. Așa că restricții mai dure, care să stopeze această răspândire comunitară imensă sunt la un pas distanță.

Reguli noi ar putea să apară și la nivelul Capitalei. În acest moment, rata de infectare în București este de 3,79 de cazuri la mia de locuitori. Municipiul este greu de închis total. Foarte mulți oameni locuiesc într-un sector, dar lucrează în altul. Sau vin din afara Capitalei. Așa că cea mai viabilă soluție este identificarea focarelor și închiderea zonală, dacă va fi cazul, transmit autoritățile.

Primarul General spune că atunci când se va hotărâ acest lucru, măsura va fi pusă în aplicare cu ajutorul a 1.500 de polițiști și jandarmi.

O eventuală închidere parțială a Capitalei nu e privită cu ochi buni de toată lumea.

Însă, această izolare a focarelor este recomandarea specialiștilor.

Închiderea unor zone din București nu este o noutate pentru Capitală. S-a mai întâmplat lucrul acesta în 2006, atunci când în București au fost descoperite mai multe focare de gripă aviară. La momentul respectiv autoritățile au închis mai multe străzi din cadrul unor perimetre, iar jandarmeria și poliția au organizat filtre.

În acest moment, la nivel național 20% dintre județe înregistrează o incidență a cazurilor de peste 3 la mia de locuitori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite