Autoritățile franceze sunt în alertă după ce au găsit substanțe toxice în scutece de unică folosință

23 ianuarie 2019, 23:07

Toate mamele vor să-și protejeze copiii cât mai mult. Până acum nu au știut că scutecele de unică folosință ar putea pune viața micuților în pericol. Agenția franceză pentru siguranță sanitară a emis o alertă privind o serie de substanțe toxice folosite la fabricarea acestora.

„Sunt ingrijorată. Nu ştiu ce efecte are asupra pielii”.

„Ne îngrijorăm şi pentru noi, dar când e vorba de copii ne speriem şi mai mult”.

Raportul agenției nu dă nici numele produselor testate și nici nu vorbește despre un pericol imediat, dar cere mai multă trasnparență în procesul de fabricare a scutecelor. Ministrul francez al sănătății i-a convocat în regim de urgență pe toți producătorii, mai ales că printre substanțele depistate se numără și glicofosfatul, un ierbicid care va fi interzis peste 4 ani în Franța, dovedit că este cancerigen.

AGNES BURZIN, ministrul sănătății: „Cerem producătorilor un plan de acţiune, în următoarele 15 zile, pentru a vedea ce măsuri pot fi luate în procesul de fabricare, astfel ca substanţele toxice, oricare ar fi, să fie reduse sau eliminate”.

NHAM PHOM-YA, medic pediatru: „Problema e pe termen lung, pentru că sunt substanţe care se acumulează şi pot avea efecte negative asupra sistemelor endocrin şi imunitar şi pot fi şi cancerigene”.

În primii 3 ani de viață, pentru un singur copil, sunt folosite în medie 4.000 de scutece.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite