Autoritățile franceze au confirmat că bărbatul care a intrat intenționat cu mașina în militari într-o suburbie a Parisului a fost arestat

9 august 2017, 10:33

Autoritățile  au confirmat că bărbatul care a intrat cu mașina în militari într-o suburbie a Parisului a fost arestat. Atacul a fost deliberat și este anchetat acum de unitatea anti-tero a Procuraturii.

Suspectul a fost reținut de forțele speciale ale poliției în timp ce se îndrepta spre nordul Franței. Ofițerii au încercat de mai multe ori să oprească mașina și au fost nevoiți să deschidă focul. Șoferul nu era înarmat. Unul dintre ofițeri a fost rănit de un coleg.

În timpul dimineții, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a lovit șase militari care se pregăteau să plece în misiune pe străzile Capitalei. Doi dintre ei au suferit răni grave, dar viața lor este în afara pericolului.

Tot mai des, militarii și polițiștii francezi devin ținta atacurilor lansate de militanții grupării teroriste Stat Islamic.

ACTUALIZARE Un suspect, în vârstă de 37 de ani, a fost prins de poliție pe o autostradă în direcția Calais, în nordul Franței.  Este posibil ca el să fie autorul atacului deoarece s-a opus controlului și a fugit, a spus o sursă judiciară.

În timpul operațiunii de capturare au fost trase mai multe focuri. Suspectul a fost lovit de 5 gloanțe, dar viața sa nu este pusă în pericol. În schimbul de focuri a fost lovit și un polițist.

Șase militari francezi au fost loviți,, miercuri dimineață, de un autovehicul. Doi dintre militari sunt în stare gravă și au fost transportați la spitalul militar Percy.

Primarul din Levallois-Perret a condamnat atacul împotriva militarilor: „Este o agresiune intolerabilă, consider că este rușinos”, transmite leparisien.fr

Potrivit prefecturii, citate de Le Figaro, încă nu se știe dacă a fost vorba despre un atac sau un accident rutier.

Militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite