Autoritățile din Paris au interzis exercițiile sportive individuale în spațiile publice în intervalul orar 10.00–19.00. Amenzi consistente

Paris
Paris
8 aprilie 2020, 17:48

Autoritățile franceze avertizează într-un comunicat că, de miercuri, oricine este prins făcând jogging sau alte exerciții fizice în public în intervalul menționat va primi amenzi cuprinse între 135 și 375 de euro, transmite „The Independent”.

„Doar prin responsabilitate, autodisciplină și disciplină colectivă vor putea parizienii să îi ajute pe cei din domeniul sanitar în lupta împotriva epidemiei”, se arată într-o declarație comună transmisă de Primărie și de Prefectura Poliției.

Decizia vine la o zi după ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, i-a lăudat pe francezi pentru că sunt „printre primii în lume la respectarea măsurilor impuse de carantină”.

Franța a declarat starea de urgență sanitară pe 17 martie. Astfel, au fost permise doar ieșirile pentru cumpărarea de mâncarea și de medicamente. De asemenea, au voie să iasă doar cei care lucrează în domenii cheie.

Până acum, locuitorii Parisului aveau voie să practice sporturi individuale în aer liber, dar nu mai mult de o oră și la o distanță de cel mult un kilometru de locuință.

„Știu că este dificil. Respectarea măsurilor de izolare este o necesitate. Este important pentru sănătatea tuturor”, a transmis pe Twitter Anne Hidalgo, primarul Parisului.

Viceprimarul Emmanuel Gregoire a explicat că măsura nu se aplică părinților care scot copiii la aer sau celor care își plimbă animalele de companie. Interdicția a fost impusă pentru a evita aglomerația spre prânz și după-amiaza.

Măsurile restrictive ar fi trebuit să țină inițial 15 zile. Au fost însă prelungite până la 15 aprilie și, cel mai probabil, vor mai fi prelungite.

În jur de 100 de mii de polițiști au fost mobilizați în întreaga țară pentru a veghea la respectarea măsurilor. Au fost stabilite puncte de control și oamenii sunt legitimați pe stradă.

Cei care ies în public trebuie să prezinte un formular în care să declare scopul deplasării, inclusiv intervalul. În ultimele 3 săptămâni au fost făcute peste 8 milioane de astfel de verificări și au fost date aproape 480 de mii de amenzi pe tot teritoriul Franței.

În Hexagon au fost confirmate peste 98 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus, iar 9 mii de oameni au murit. Luni seară, autoritățile au raportat 833 de decese, cel mai mare număr de decese pentru o singură zi, de la izbucnirea epidemiei.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat marți că țara nu a atins încă vârful epidemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite