Autoritățile din țară sunt în alertă din cauza coronavirusului. Polițiștii opresc mașinile cu numere străine înainte ca acestea să intre în localități

25 februarie 2020, 20:01

În unele zone, polițiștii opresc mașinile cu numere străine înainte de a ajunge în localități. Oamenii sunt tot mai speriați și nu vor ca lângă ei să fie aduși suspecți de infectare cu coronavirus. Așa că, orice anunț sau zvon privind amplasarea unui centru de izolare iscă proteste.

Autoritățile gălățene s-au mobilizat și fac eforturi ca teribilul virus să nu ajungă în România. Mai ales că județul face legătura între vămile din estul țării, Muntenia și Dobrogea. Echipați cu măști și mănuși, polițiștii gălățeni îi opresc pe șoferii cu mașini înmatriculate în alte state, înainte să intre în județ.

Polițiștii verifică toate mașinile cu numere străine, iar cei care se întorc din zonele afectate de coronavirus sunt rugați să ia în cel mai scurt timp legătura cu autoritățile sanitare.

Până acum, în Galați, autoritățile au amenajat patru centre în care eventualii suspecți de infectare cu coronavirus să fie izolați. Asta, în timp ce în alte zone se caută soluții.

În Vrancea, un astfel centru de izolare ar urma să funcționeze într-un apartament al Crucii Roșii de la parterul unui bloc de locuințe din Focșani.

O altă soluție este o tabără aflată la câțiva kilometri de Focșani.

Speriați sunt și părinții a zeci de elevi din Bacău, după ce au aflat că cei care vin din Italia ar putea fi izolați 14 zile în căminul colegiului unde învață copiii lor.

Oamenii s-au mobilizat și n-au plecat din fața Prefecturii până când autoritățile nu i-au asigurat că vor găsi altă soluție. După discuții, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis să deschidă centrul de carantină într-un alt loc, ținut secret, de data aceasta.

La Constanța şi în Turda, autoritățile pun accent pe igienă. Așa că au montat pe fiecare mijloc de transport aparate cu soluții dezinfectante, pe care călătorii sunt invitați să le folosească de fiecare dată când urcă și coboară dintr-un autobuz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite