Autoritățile cresc prețul carburanților din motive de ecologie: ca sa-i încurajeze pe români să circule mai puțin cu mașina

22 mai 2017, 20:06

Salvăm, natura, dar să ne uităm mai atent și la planurile de vacanță în această vară. În loc să scadă, așa cum se așteptau șoferii, un plin de carburant ar putea costa mai mult. Câțiva lei în plus la pompă ar trebui să descurajeze consumul, teoretic. Mai puțini kilometri egal o Românie mai verde. E logică greu de înțeles pentru șoferi, însă bună pentru sacul statului, care ar aduna astfel mai mulți bani la buget din accize şi TVA.

Șoferii spun însă că au redus deja drumurile la benzinărie aproape de minim, pentru că au pierdut bătălia cu prețurile.

Iar asta, în condiţiile în care preţurile – fără taxe ale carburanţilor sunt, în continuare, mai mari decât în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană.

Scumpirea carburanţilor a intrat și în atenţia Consiliului Concurenţei, care a declanşat o investigație. Concluzia se lasă însă așteptată.

Şi alimentele au nevoie de paşaport pentru a străbate graniţele, ca mai apoi să ajungă pe rafturile magazinelor din întreaga Europa. Cel mai important este standardul european de calitate, care se obține greu şi se pierde uşor. Chiar și aşa, tot mai mulți producători români vor să îl obțină, pentru că astfel li se deschid ușile către marile magazine de pe Bătrânul Continent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite