Autoritățile anunță măsuri de relaxare pentru persoanele imunizate și vaccinare la liber

4 mai 2021, 20:54

Încă un milion și jumătate de persoane vaccinate în această lună și 1 iunie va deveni ziua celor mai importante relaxări de până cum.

În primul rând cei care sunt vaccinați se vor bucura de unele avantaje. De exemplu, restaurantele vor putea rămâne deschise până târziu în noapte pentru clienţii vaccinați, iar nunţile cu participanți imunizați ar putea arăta aproape ca altădată. După câteva evenimente pilot și concerte ne vom putea bucura dacă suntem vaccinați. Inclusiv premierul Florin Cîțu a scris că abia așteaptă să meargă la mare și la concerte. Şi a postat o amintire de la concertul Metallica de pe Arena Națională din 2019.

De mască nu vom scăpa, însă, în iunie. Poate după 1 august, dar numai dacă până atunci vor fi vaccinați cel puțin 10 milioane de români. Pentru a atinge această ţintă, de sâmbătă, accesul la vaccin va fi liber, fără programare

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că, din vară, există o perspectivă foarte clară să fie vaccinați și copiii de peste 12 ani. Li se va administra doar Pfizer, în centrele deja amenajate și doar cu consimțământul părinților. În Statele Unite această procedură a fost deja aprobată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite