Autoritățile, speriate de asediul urșilor. Ministerul Mediului vrea să facă un inventar al exemplarelor din țara noastră

22 mai 2018, 21:13

De ani buni, turiştii care vizitează lacul vulcanic Sfânta Ana pot vedea urșii de la mică distanță și chiar se pot fotografia cu ei. Un pui de urs de aproximativ 100 de kg, în vârstă de doi ani, se aventurează, zilnic, printre oameni, în căutarea hranei. Patrupedul dolofan a fost „botezat” Şoni: iubeşte scăldatul şi îi place foarte mult păpădia şi să stea în preajma oamenilor.

O distracâie care îi poate costa scump pe imprudenți. Săptămâna trecută o turistă din Ungaria a fost mușcată de urs după ce l-a ademenit cu colac secuiesc ca să-şi facă un selfie. Deși pot părea inofensivi, urșii rămân sălbaticiuni care pot pune în pericol viața oamenilor.

Ca ăa țină sub control fenomenul, autoritățile vor inventaria în perioada următoare urșii. Deocamdată cifrele vehiculate variază între 6000 și 10.000 de exemplare.

În ultimii doi ani, 25 de persoane au fost rănite de urşi, au fost omorâte sute de animale domestice şi distruse zeci de hectare agricole.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă