Autorități fără explicații clare după ce s-a permis accesul pelerinilor din alte localități la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

15 octombrie 2020, 20:22

Credincioși din alte zone ale ţării au venit la Iaşi chiar şi după 14 octombrie, ziua hramului Sfintei Parascheva.

Nu au mai găsit moaștele la baldachinul din fața catedralei, iar jandarmii nu i-au mai lăsat să treacă spre raclă pe cei care sunt din arata Iaşiului.

La hram a fost aglomerație, iar protestatarii au creat o busculadă și au scandat chair şi în timpul slujbelor.

Timp de şase ore jandarmii au cedat şi i-au lăsat să ajungă la raclă şi pe cei care nu erau din Iași. Au încălcat o regulă care s-a aplicat zile la rând și a nemulțumit inclusiv Patriarhia.

Marcel Vela, ministrul de Interne: A fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi putea deveni foarte gravă, atât pentru cei implicaţi în evenimentul respectiv, cât şi pentru ceea ce înseamnă o afectare a imaginii ţării noastre.

Restricțiile impuse de autorități la Iaşi nu se mai aplică de vineri dimineață, aşa că şi accesul în Catedrala Mitropoliei şi la sfintele moaște este permis oricărui pelerin care respectă regulile de protecție. Conform Jandarmeriei, de la începutul pelerinajului, acum o săptămână, peste 25 de mii de persoane au ajuns la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite