Ultimele două zile pentru autorecenzare. Peste 60 la sută din locuitorii de la orașe au completat online chestionarele

Au mai rămas două în zile în care românii se pot auto-recenza. Specialiştii îi îndeamnă pe cei care şi-au făcut autorecenzarea să verifice dacă au completat corect formularul de date. iar pe cei care nu au fost luaţi în evidenţă să fie pregătiţi să primească acasă, de săptămâna viitoare, recenzorii care vor veni să culeagă datele necesare.

 

25 Mai 2022, 17:17 (actualizat 25 Mai 2022, 20:58) Știrile TVR |

În județul Brașov, autorecenzarea a depășit mult așteptările. Aproape 70 la sută din populație a completat deja chestionarele. Procesul a mers cel mai bine în localitățile rurale, unde primăriile au informat și mobilizat oamenii pentru a se autorecenza. Cei mai mulți au fost asistați pentru a completa datele. În Vama Buzăului, s-au înregistrat aproape 98% din localnici.

Elena Ardelean, reprezentantă a Primăriei Vama Buzăului: „Oamenii au venit chiar din prima săptămână ... unii au sunat și au cerut informații. În ultima săptămână, au fost foarte multe persoane. Acum, săptămâna asta a fost un pic mai lejer”.

Localnic din Vama Buzăului: „M-am informat la televizor. Bine, dar si copiii, unul mi-a dat telefon si din Italia”.

În orașe, lucrurile nu au mers la fel de bine. Totuși, procentul de autorecenzare a depășit 60% în aproape toate localitățile urbane. Procentele ar putea să nu reflecte exact realitatea, deoarece unele chestionare ar putea să nu fie valide.

Ion Popescu, director executiv Direcția de Statistică Brașov: „Îi rugăm pe cei care s-au autorecenzat să-și verifice dovada autorecenzarii, pentru că este posibil ca chestionarele completate de dumealor să nu fie valide. De aceea, îi rugăm să reintre cu CNP-urile dumnealor și să facă acest lucru”.

În Caraș-Severin , aproape 42 la sută din populatia estimata a completat formularele. Pe ultimul loc se afla comuna Domașnea, cu doar 11 la sută, în timp ce Brebu Nou are un grad de autorecenzare de ... 107 la sută.

Romi Mihăescu, secretarul general al Institutului Național de Statistică: „Populația rezidență poate să fie de 15 mii de locuitori, cei care și-au făcut case, dar nu și-au făcut domiciliu, atunci avem populația rezidentă mai mare decât cea cu domiciliu”.

Etapa autorecenzării se încheie vineri, 27 mai . Din 31 mai, recenzorii vor merge pe teren pentru a-i inregistra pe cei care nu au completat chestionarele. Persoanele care refuză să furnizeze informațiile solicitate la recensământ sau furnizează date eronate risca amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 33°C 35°C
CLUJ 33°C 33°C
CONSTANTA 26°C 28°C
CRAIOVA 33°C 33°C
BRASOV 30°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI