Autocare cu elevi blocate din cauza viscolului. Toate drumurile naţionale și județene din Botoșani și Iași sunt închise circulaţiei

Pompieri drum blocat
Pompieri drum blocat
5 aprilie 2023, 07:36

ACTUALIZARE Din cauza zăpezii, 1 drum național (DN 15D/NT) și 10 drumuri județene sunt blocate (DJ 119A /BC, DJ 157A/NT, DJ 119A/BC, DJ 157H/NT, DJ 207/NT, DJ 207D/NT, DJ 159/NT, DJ 155G/NT, DJ 155I/NT și DJ 157/NT), anunță DSU. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă în județele Bacău, Neamț, Suceava și Vaslui, unde se intervine cu materiale antiderapante.

ACTUALIZARE S-au înregistrat avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică în 28 localități din 2 Bacău și Harghita, fiind afectați 3.049 consumatori.

ACTUALIZARE Autocarul cu elevi care a rămas în câmp a început să înainteze, dar ar fi rămas fără încălzire.

ACTUALIZARE Am căutat și am vorbit, le-am pus la dispoziție un hotel. Copiii erau foarte bucuroși când au auzit că merg la hotel. Au dat comandă de mâncare, snitele, pâine, covrigi, apă, sucuri, a declarat pentru TVR Iași primarul din Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, despre autocarul blocat pe raza localității Târgu Frumos.

ACTUALIZARE Prefectul de Iași, în direct la Telejurnalul de ora 20.00: Drumul național de la Târgu Frumos – Pașcani – Moțca a fost închis din cauza viscolului, iar din acel moment accesul nu a mai fost permis. Vom vorbi cu autoritățile pentru a încerca să rezolvăm situația.

ACTUALIZARE Adriana Tabără, profesoară la un liceu din Bistrița, aflată într-un autocar cu elevi blocat de zăpadă în județul Iași: Suntem în sensul giratoriu spre dreapta, spre Suceava. Am făcut în patru ore 100 de metri. Nu se poate circula deloc, am sunat și la 112 și ni s-a spus să avem răbdare.  Suntem cu niște copilași de 12 -14 ani. Este inadmisibil așa ceva, măcar să nu ni se spună ce se întâmplă!

 

 

ACTUALIZARE Două autocare cu elevi sunt rămase blocate miercuri seara în județul Iași, din cauza zăpezii. Unul dintre autocare, cu 56 de persoane, dintre care 51 de copii, este la Târgu Frumos, iar celălalt, cu 33 de copii și patru adulți  este blocat în câmp deschis.

 

 

ACTUALIZARE Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Publice (DJADP) Iaşi a informat că după  se  închid 20 de tronsoane de drumuri judeţene:

DJ207A: Bocniţa la intersecţie cu DJ282D (Popeşti), DJ208G: Kogălniceni – Oboroceni- Movileni, DJ208I: Blăgeşti – Vânători, DJ208L: Paşcani- Mirosloveşti-DN2, DJ208O: Ciohorăni – Cozmeşti, DJ208R: Mirceşti-Pod Şcheia, DJ246: Scânteia-Şcheia- Drăguşeni – Ipatele – Ţibăneşti, DJ247: DN24-Dobrovăţ, DJ248A: Centura ocolitoare a Iaşului (intrare Valea Ursului) – Voroveşti- Ţibăneşti, DJ248B: Vânători – Horleşti- Bogonos-Leţcani, DJ280: Strunga- Oţeleni, DJ281: Lespezi – Sireţel – Sticlăria, DJ281B: Belceşti – Coarnele Caprei; Boroşoaia- Plugari, DJ281C: Blăgeşti – Coasta Măgurii, DJ281D: Coarnele Caprei – Gropniţa, DJ282: Horleşti – Gropniţa, DJ282C-DJ282B-DJ282H: Ţigănaşi – Vlădeni – Şipote – Plugari, DJ282D: Româneşti – Podu Iloaiei – Popeşti – Mădârjac, DJ282F: Vlădeni – Andrieşeni, DJ 282H: Şipote – Ergoterapie.

ACTUALIZARE Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod roșu în județele Botoșani și Iași, valabil de astăzi, ora 18.40, până joi la ora 4.00.

ACTUALIZARE ora 18.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilității reduse și pentru a permite intervenția echipajelor de deszăpezire, circulația este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

DN 24C Rădăuți Prut – Bădărăi, județul Botoșani;

– DN 29D Botoșani – Ștefănești, județul Botoșani;

– DN 29 Botoșani – Săveni, județul Botoșani;

– DN 28A Târgu Frumos – Moțca, județul Iași.

Se circulă îngreunat, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, pe DN 2 Suceava – Siret, județul Suceava, DN 17 Suceava – Gura Humorului, județul Suceava și pe DN 2 Bacău – Roman.

ACTUALIZARE Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a precizat că pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 88 ani, din localitatea Stăniţa, care ulterior a fost transportat la Spitalul municipal Roman.

Un caz similar a avut loc în localitatea Moreni de unde un pacient în vârstă de 69 ani a fost preluat de autoşenilata ISU Neamţ, în vederea transportului la spital.

Totodată, pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor maşini înzăpezite.

La Piatra-Neamţ, unde un autoturism a rămas suspendat pe un pod.  „Ajunşi la locul solicitării, pompierii au găsit un autoturism suspendat pe un pod metalic peste râul Cuejdi. Pompierii au acţionat pentru repunerea autoturismului pe roţi pentru a-şi continua deplasarea. Misiunea a fost una dificilă, deoarece în interiorul autoturismului se afla conducătorul auto”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare au fost suspendate în localităţile Secuieni, Făurei, Bârgăoani, Valea Ursului, Dochia, Bâra, Moldoveni, Războieni, Petricani, Boghicea, Doljeşti, Dragomireşti, Mărgineni şi Văleni.

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat că se circulă pe toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Neamţ, însă în condiţii de iarnă.

ACTUALIZARE Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă că miercuri la prânz mai sunt şase drumuri naţionale din zona Moldovei cu circulaţie închisă temporar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Este închisă temporar circulaţia în judeţele Iaşi, Botoşani şi Bacău.  În judeţul Botoşani este închisă circulaţia pe DN 24C, km 75+580 – 142+250, Rădăuţi Prut – Ştefăneşti, pe DN 24C, km 43+900 – 75+580 Bădărăi – Ştefăneşti, pe DN 29D, km 2+800 – 48+150 Botoşani – Ştefăneşti, pe DN 29, km 44+100 – km 99+850 Botoşani – Manoleasa.

În judeţul Iaşi circulaţia este închisă pe DN 28A, km 27+000 – 37+661 Paşcani – Moţca.

În judeţul Botoşani este închisă circulaţia pe DN 2F, km 11+000 – km 17+000 Zăpodia – Băluşa.

ACTUALIZARE: Începând cu ora 9:30 s-a ridicat Restricţia de tonaj pe DN2, sectorul Suceava – Siret, a fost ridicată, începând cu ora 9,30, a informat Prefectura Suceava.

Circulaţia pe sectorul de drum DN2 Suceava – Siret a fost restricţionată începând de miercuri, de la ora 6,00, km 442+211 – 482+230, pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii scăzute, a anunţat Prefectura Suceava.

––––––––––––––

Potrivit autorităţilor, toate cazurile semnalate de cetățeni au fost direcţionate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Botoşani.

* Pe DJ 282, pe raza localităţii Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răuseni, un echipaj de poliţie şi drumari de la SDN;

* Pe DJ 294, pe raza localităţii Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane şi două autoturisme cu patru pasageri nu îşi puteau continua drumul. La caz au intervenit drumarii de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani;

* Pe DJ 293, în localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite. Intervin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cordăreni, un echipaj de poliţie şi drumari;

* Pe raza localităţilor Ştefăneşti Sat şi Ringhileşti, trei autoturisme au rămas blocate;

* Pe DN 29, pe raza localităţii Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit, iar pe DN 24 C, în Ripiceni, trei microbuze au rămas blocate în zăpadă.

Totodată, un arbore a căzut pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoşani.

Urmare a stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricţionării circulaţiei pe DN 29, municipiul Botoşani – Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12,00.

De asemenea, sunt închise circulaţiei temporar DJ 294 de la DN 29 până la Dângeni şi DJ 282 H Rediu – Răuseni.

Trei echipaje din cadrul ISU Botoşani au efectuat misiuni de patrulare pe DN 29 A Dorohoi – Darabani, pe DN 29 Vlădeni – Huţani, pe DJ 298, DJ 293 G George Enescu – Dorohoi.

Potrivit furnizorului de energie electrică, localităţile Suliţa şi Drăcşani sunt afectate parţial, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Din informaţiile furnizate de SDN se circulă în condiţii de iarnă spre Iaşi prin Botoşani – Frumuşica – Târgu Frumos. Nu se circulă prin Prăjeni, unde sunt înzăpezite mai multe autovehicule.

Judeţul Botoşani se află sub incidenţa unei avertizări meteorologice tip cod portocaliu de ninsori abundente până miercuri, la ora 14,00.

În județul Neamț, nu se circulă pe DJ 207 Valea Ursului – Roman, DJ 208 G Ştefan cel Mare – Dragomireşti, DJ 155I Siliştea – Moldoveni, DJ 155G Bodeşti – Corni, DJ 157 Dochia – Climeşti – Făurei, DJ 158 Broşteni – Bahna şi DJ 156 A Roznov – Girov.

Pe celelalte sectoare de drum naţional şi judeţean din Neamţ se circulă în condiţii de iarnă.

Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să circule cu prudenţă, având în vedere condiţiile meteorologice.

–––––––––––––––––-

Circulaţia pe sectorul de drum DN2 Suceava – Siret a fost restricţionată începând de miercuri, de la ora 6,00, km 442+211 – 482+230, pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii scăzute, a anunţat Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, restricţia este valabilă până la ora 12,00.

Pentru restabilirea în totalitate a circulaţiei, Secţia Drumuri Naţionale Suceava va interveni pe acest sector cu autospeciale dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant.

În contextul avertizării meteorologice în vigoare, cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă, în zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc s-a acţionat pe toate sectoarele de drum din administrare în vederea menţinerii fluenţei circulaţiei cu 22 de utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, fiind consumate 453 tone de sare şi 15 tone de nisip.

Pe drumurile naţionale din zona de munte a judeţului se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil umed pe DN17 sau acoperit cu zăpadă frământată 0-2 cm pe celelalte căi rutiere, neînregistrându-se la acest moment blocaje sau restricţii de circulaţie.

Preluare: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite