Autocar cu români, blocat în Bulgaria din cauza zăpezii, în zona Veliko Tîrnovo

6 februarie 2020, 18:28

Imaginile pe care le urmăriți le-am recepționat de la televiziunea publică bulgară, care a surprins autocarul cu români, pe marginea drumului.

Situația este complicată în mai multe regiuni din nordul și centrul Bulgariei din cauza vântului puternic și a ninsorilor abundente.

Autocarul cu români a fost surprins de viscol în regiunea Veliko Tîrnovo, în apropierea satului Voneshta, și s-a defectat.

Traficul în zonă este închis. Potrivit televiziunii publice bulgare, niciun român din autocar nu este rănit.

Crucea Roșie bulgară le-a trimis ajutoare de strictă necesitate.

Lyubomira Popova, coordonatorul guvernamental al regiunii Veliko Tîrnovo: Nu există oameni care să aibă probleme, cu excepţia autocarului cu turişti români blocat în zona Hainboaz (pasul Republicii), lângă satul Voneşta Vodă. În acest moment, Crucea Roşie bulgară şi echipe de la departamentul de pompieri sunt la faţa locului, cu mâncare şi apă. Sunt 40 de români în autocar.

Potrivit informațiilor transmise de televiziunea publică bulgară, comunicarea cu românii este dificilă întrucât nu vorbesc engleză sau bulgară.

Șoferul autocarului a declarat că sunt blocați de mai multe ore.

Știrile TVR au solicitat Ministerului român de Externe detalii despre acest subiect, însă nu am primit un răspuns până la difuzarea reportajului.

În Bulgaria, trecătorile montane sunt acoperite de zăpadă, s-au înregistrat zeci de accidente din cauza viscolului, iar sute de copaci s-au prăbușit în capitală și în alte localități.

Unii șoferi au refuzat să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități și au rămas înzăpeziți în mai multe regiuni, formându-se coloane de mașini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite