Autobuzul, casă pentru oamenii străzii. În extremul orient rus, oamenii străzii stau în autobuze dezafectate

Autobuzele abandonate sunt ultima speranţă a oamenilor fără adăpost din extremul orient rus. În Habarovsk, unde temperatura scade frecvent sub minus 25 de grade, centrul pentru oamenii străzii a ars, iar autorităţile nu au bani să construiască altul. Aşa că autobuzele dezafectate sunt singurele refugii.

26 Noiembrie 2018, 19:50 (actualizat 26 Noiembrie 2018, 19:52) Știrile TVR |

Centrul temporar unde oamenii străzii îşi puteau petrece noaptea a ars în mai anul acesta. Şi cum primăria nu are fonduri pentru o nouă construcţie, un ONG implicat în acţiuni de caritate a avut ideea de a cere companiilor de transport să doneze autobuze casate.

Transformarea autobuzului în locuinţă durează doar câteva ore, spun activiştii de la organizaţiile de caritate. Se scot scaunele, se lipeşte linoleum, se pun paturi şi perdele. Unul dintre autobuze a făcut curse lungi, aşa că avea deja sistem de încălzire.

Oamenii străzii spun că primăria din Habarovsk ar fi trebuit să le asigure un acoperiş deasupra capului, din primăvară, când a ars vechiul centru, dar, spun ei, banii sunt risipiţi.

Oricum, soluţia cu autobuzele li se pare bună, ţinând cont că primăria nu le-a putut pune la dispoziţie decât corturi. Acum sunt în jur de minus 13 grade noaptea, dar în câteva săptămâni, temperaturile din Habarovsk scad la minus 25 de grade.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 25°C
IASI 27°C 26°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 23°C 23°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI